Facebook hozzászólás
411

Tagliatelle Alfredo

Tartozom egy vallomással. Van egy középsúlyos függőségem, amit úgy tudnék meghatározni, hogy kifejezetten kellemetlenül érzem magam, ha nincs a hűtőszekrényemben friss petrezselyem. Mindegy, hogy tél van, vagy nyár, az erre a célra használt hosszú üvegpohárban mindig bevetésre készen kell ácsorognia 2-3-4 csokor zöld petrezselyemnek. Ez a vacsora is úgy született, hogy gyorsan kellett vele elkészülni, így aztán abból gazdálkodtam, ami a hűtőben volt.

Tagliatelle Alfredo, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
25 dkg tagliatelle
1,5 dl tejszín
5 dkg vaj
3 csokor petrezselyem
6-8 dkg reszelt parmezán
egy marék (mélyhűtött) zöldborsó

bors

Elkészítés:
A tagliatellét bő, erősen sós vízben kifőzzük, vegyük figyelembe a csomagoláson javasolt főzési időt. Amíg a tészta fő, elkészítjük a tésztaszószt. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a reszelt sajtot, megvárjuk, amíg elolvad. Ekkor felöntjük a mártást a tejszínnel, beledobjuk a borsót, óvatosan sózzuk, bátrabban borsozzuk, és néhány percig rotyogtatjuk a szószt, hogy a borsó megfőjön benne. Az utolsó egy percben hozzáadjuk a petrezselymet, teszünk a serpenyőbe egy-két evőkanállal a tészta főzővizéből is. Leszűrjük a tagliatellét, ráöntjük a mártást, összeforgatjuk és tálalunk.

Mascarponés, parmezános tészta
Ez pedig egy másik húst nem tartalmazó tészta recept, ami percek alatt elkészíthető ebédre, vacsorára – vagy akár váratlan vendég érkezésekor.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!