Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 06. 15:00 | Krajcsó Judit

Szőlőleves

Igazán kellemes aromájú és egyedi levessel lephetjük meg a családot vagy éppen a vendégeinket, ha például azt szőlőből készítjük. Nem egyszer fogod elkészíteni, az szinte biztos!

Kép: onlinebalaton

Kép: onlinebalaton

Hozzávalók:

  • 1 kg fehér szőlő + ízlés szerint körte, szilva, birsalma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál finomliszt, vagy étkezési keményítő
  • 1/2 citrom
  • barna cukor
  • 1 csipet só
  • egy csokor friss mentalevél

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a felét félrerakjuk. A szőlőszemek másik felét apróra vágjuk, vagy préseljük, hideg vízben feltesszük főzni. (Pár perc alatt megfő.)
Közben a tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, vagy az étkezési keményítővel, és ezzel behabarjuk a leves alapot. Picit sózzuk, ízlés szerint édesítjük, majd beletesszük a maradék szőlőszemeket és a még választott, egyformára vágott gyümölcsöket. A levesbe a végén beleszórjuk az apróra vágott mentát és a citromlevet. Jól  lehűtjük! (Forrás: onlinebalaton)

Szőlőlekvár, ahogy a nagyapám szerette
A szőlőnek minden egyes szeméből bort készített nagyapám, alig tudott néhány szép fürtöt megmenteni nagyanyám, hogy ezt az isteni lekvárt is befőzhesse belőle szüret idején. Volt is öröm, amikor a disznótoron előkerült a sült húsok mellé!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!