Facebook hozzászólás
439

Szilveszterre még elkészül: füstölt sajtos ropi

Szilveszterkor a legnyerőbb receptek a sós rudacskák különböző változatai. Nálunk is sok ilyet találtok, na de miért is ne lehetne eggyel több?

Füstölt sajtos ropi, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg füstölt sajt
1 csomag szalalkáli
1 tojás sárgája (a fehérje megy majd a tészta tetejére)
2 dl tejföl
2 teáskanál só

Elkészítés:
A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, beleszórjuk a szalalkálit, elkeverjük, félretesszük, hogy a térfogatnövelő feloldódjon a tejfölben. Közben a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, kétharmadát, majd a tejfölt is hozzáöntve összeállítjuk a tésztát.

1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, a tetejét megkenjük a tojásfehérjével, majd megszórjuk a füstölt sajttal. Ujjnyi darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tehetjük elég közel a rudacskákat egymás mellé, nem fognak megnőni. 160 fokon 12 perc alatt sütjük aranysárgára.

Káposztás-baconos-sajtos palacsinta
Ez a gazdag és tápláló palacsinta változat akár önálló ételként is megállja a helyét. Egy könnyű leves mellé pedig kitűnő ebéd vagy vacsora lehet belőle.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!