Facebook hozzászólás
1 455

Szilvásváradi mandulás pisztráng – az ünnepi asztalra

A szivárványos pisztráng a világ egyik legjobban kutatott és legnagyobb mennyiségben tenyésztett halfaja.Nincs benne „Y” szálka, íze tiszta, nem zsíros. Számos módon elkészíthető: sütőben sütve, grillen, roston, serpenyőben vagy párolva készítve. Ez most egy nagyon egyszerű és ízletes szilvásváradi változat Alpári György gasztronómus receptjei közül.

Kép: sajtóanyag

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db pisztráng (kb.1-1/2 kg)
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg liszt
  • 1 citrom

Burgonyához

  • 1 kg burgonya
  • 1 csomag petrezselyem
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, egy órán át tejben áztatjuk. A halakat kívül-belül sózzuk, lisztben megforgatjuk, lassú tűzön, vajban mindkét oldalát megsütjük. Másik serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát és tálaláskor a pisztrángokat bevonjuk vele. A petrezselymes, vajas burgonyát a szokásos módon készítjük, jó sok petrezselyemmel, a halak mellé helyezett citrom gerezdekkel tálaljuk.

Van egy fantasztikus receptünk harcsából is. Itt találod a recept leírását!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!