Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 06. 18:00 | Kandikó Éva

Szilvás, almás chutney

A chutney (ejtsd: csatni) dél-ázsiai eredetű sűrű szósz. Alapja a hagyma, ecet, cukor, erre az alapra kerülnek a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek, amiket aztán hosszan főzve mártássá sűrítünk. Kis túlzással szinte minden zöldségből és gyümölcsből lehet chutney-t főzni, próbáljuk ki, mert érdemes játszani az ízekkel.

Chutney, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

0,5 kg szilva
0,5 kg alma
2,5 dl cukor
1 bögre mazsola
2 evőkanál vaj
1 teáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt ánizs
1 teáskanál kurkuma
2 babérlevél
késhegynyi só

Elkészítés:

Mossuk meg a gyümölcsöket. A magházától megfosztott almát nyolcfelé, a szilvát félbe vágjuk, szórjuk rá a fahéjat és a sót. Pirítsuk meg a vajban a fűszereket, majd adjuk hozzá a felvágott gyümölcsöt és a mazsolát. Kis vizet öntsünk alá, hogy le ne égjen és főzzük pépessé a csatnit. Keverjük bele a cukrot. Hidegen tálaljuk.

 

Rebarbara chutney, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

 

 

 

 

Ez a chutney is gyönyörű és finom! Ha szeretnéd tudni, miből, illetve hogyan készült, kattints a képre!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, nyár, saláta, zabpehely

Nyári salátaleves

Salátából nemcsak salátát, hanem főzeléket, sőt most éppen egy könnyű nyári levest készíthetünk. Talán a fogyókúrázók örömére is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!