Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 14. 18:00 | Bartek Kata

Szilvalekváros karácsonyi linzer

Teljes kiőrlésű liszttel, eritrittel is lehet isteni linzert készíteni, bizonyíték erre ez a recept, amiből már-már büntetlenül falatozhatunk az ünnepek alatt. Bár azért ha az ember megtalálja a mértéket, az sosem árthat.

Hozzávalók 1 adaghoz (kb. 16-18 db lesz belőle):
250 g liszt (tk. tönkölylisztet használtam)
125 g vaj (hideg)
90 g cukornak megfelelő édesítő (sztíviával kombinált eritritet használtam)
1 tojás
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só

Összeállításhoz és díszítéshez:
200 g lekvár, én a korábban említett fahéja szilvalekvárt használtam
porcukor vagy édesítő (sztíviával kombinált eritritet használtam)

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd belemorzsolom a vajat, a tojással addig gyúrom, amíg össze nem áll, ekkor fóliába csomagolva fél óráig hűtőben pihentetem. Lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtom, majd korongokat szúrok ki, és minden második tetejébe apró csillagokat és sütibaba formákat szúrok ki.

185 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm. Miután kihűlt betöltöm lekvárral és édesítővel megszórom. Kata többi receptje itt található.

Egészséges szilvás pite, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Mutatunk még egy egészséges lisztből, édesítővel készített pitét, ebben is szilva van, de készítheted más gyümölccsel is. Kattints a képre a receptért!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!