Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 14. 18:00 | Bartek Kata

Szilvalekváros karácsonyi linzer

Teljes kiőrlésű liszttel, eritrittel is lehet isteni linzert készíteni, bizonyíték erre ez a recept, amiből már-már büntetlenül falatozhatunk az ünnepek alatt. Bár azért ha az ember megtalálja a mértéket, az sosem árthat.

Hozzávalók 1 adaghoz (kb. 16-18 db lesz belőle):
250 g liszt (tk. tönkölylisztet használtam)
125 g vaj (hideg)
90 g cukornak megfelelő édesítő (sztíviával kombinált eritritet használtam)
1 tojás
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só

Összeállításhoz és díszítéshez:
200 g lekvár, én a korábban említett fahéja szilvalekvárt használtam
porcukor vagy édesítő (sztíviával kombinált eritritet használtam)

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd belemorzsolom a vajat, a tojással addig gyúrom, amíg össze nem áll, ekkor fóliába csomagolva fél óráig hűtőben pihentetem. Lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtom, majd korongokat szúrok ki, és minden második tetejébe apró csillagokat és sütibaba formákat szúrok ki.

185 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm. Miután kihűlt betöltöm lekvárral és édesítővel megszórom. Kata többi receptje itt található.

Egészséges szilvás pite, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Mutatunk még egy egészséges lisztből, édesítővel készített pitét, ebben is szilva van, de készítheted más gyümölccsel is. Kattints a képre a receptért!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!