Facebook hozzászólás
306

Szép is, finom is a rózsafánk

Vendégvárónak, zsúrok, születésnapok attrakciójának is kiválóan megállja a helyét ez az egyébként nem bonyolult, ámde annál látványosabb fánk. Különleges formájával az asztalt is díszíti, és előre is elkészíthető, mert hidegen is finom.

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
20 deka fiomliszt
20 deka rétesliszt,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál cukor,
csipet só,
1 deci rum,
1 deci tejföl,
1 tojássárgája,
olaj a sütéshez
lekvár a tálaláshoz

Elkészítése
A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Hűtőszekrényben egy órát pihentetjük. Kivéve onnan a tésztát késélnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd 3 különböző nagyságú kerek formával egyenlő számban kiszúrjuk. A legnagyobb tésztakorongok szélét hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig négyszer bevágjuk, hogy sütéskor szépen kinyíljanak. Tojásfehérjével megkenjük a legnagyobb lapok közepét, és mindegyikre egy közepes lapot „ragasztunk”, majd ezt is megkenve egy kis tésztakorongot ragasztunk rá. Felforrósított olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk. Hidegen is finom.

További ínycsiklandó receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!