Facebook hozzászólás
349

Szalonnás sajttorta – leveles tésztából

Időben kivetted a fagyasztóból a leveles tésztát? Akkor most eláruljuk, hogyan készíts belőle egy gyors, de különleges sajtkrémes, szalonnás vacsorát. Szerbiából való az ínycsiklandó recept.

A kedvenc vacsoránk

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta,
  • vaj

Töltelék:

  • 1 póréhagyma
  • 5 deka szalonna
  • 1 sárgarépa
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 5 deka túró
  • 5 deka reszelt parmezán
  • 125 g mozzarella
  • ízlés szerint só, bors kevés oregáno, bazsalikom

Elkészítés:

Tepsit vagy formát kivajazzuk és a kinyújtott tésztát belehelyezzük úgy, hogy a szépeit is takarja.Olíva olajon megpirítjuk a feldarabolt szalonnát, majd hozzáadjuk a felaprózott póréhagymát, sárgarépát és pár percig fedő alatt pároljuk.A tojást, tejfölt, túrót összekeverjük, hozzáadjuk a parmezánt és a mozzarellát, ráöntjük a tésztára. Kb. 18o fokon kb 35-4o percig sütjük.

Melegen tálaljuk, bármilyen salátával!

Mascarponéből remek citromos tekercset is tudunk készíteni! Itt találod a receptet!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!