Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 14. 15:00 | László Márta

Sütőtökös rizottó pulykahúsgombóccal

Gyors és egyszerű étel itt, a nagy ünnepi karácsonyi készülődés előtt ez a fogás. Erre biztosan lesz időd – ezer gondod mellett. A rizottó alapjában is egy kiváló olasz találmány. Egy a titka, csak első osztályú alapanyagokból szabad elkészíteni! Csak megsúgom, a sütőtök nagyon pikánssá teszi!

Sütőtökös rizottó pulykahúsgolyókkal, Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd reszelt
  • fokhagyma
  • bors
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • 40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
  • 40 dkg sütőtök
  • 2 dl fehérbor
  • 1 l alaplé

Elkészítés:

Az egyik hagymát felkockázzuk, összekeverjük a hússal, fokhagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal. Állni hagyjuk egy fél órát, majd apró golyókat formálunk belőle. Grillen vagy serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Sütőtökös muffin – boszorkányos gyorsasággal
Muffint sütni jó dolog, némi ügyesség és egy kis kreativitás kell hozzá, hiszen kedvünk szerint variálhatók az összetevők. Most például egy kis sütőtökkel tettük aktuálisan izgalmassá! Nem boszorkányság elkészíteni!

A sütőtököt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A másik hagymát is felaprítjuk és megdinszteljük az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik.Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja.

Végül hozzáadjuk a sütőtököt, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk. A húsgombócokkal tálaljuk.

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!