Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 16. 12:00 | bulkshop.hu

Sütőben sült zöldséges, csicseriborsós, krumplis lepénykék

Bizonyára sokan készítettetek már hasonlót hagyományos lisztből, tojással. A mienkhez nem kell tojás, és a hagyományos búzalisztet is lecseréltük benne csicseriborsólisztre, ami tojás nélkül is nagyon jól működik, összefogja és összetartja a lepénykéket.

Csicseriborsós, krumplis lepény, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 8-10 darabhoz

3 nagyobb krumpli nagylukú reszelőn lereszelve
1 közepes nagyságú cukkini nagylukú reszelőn lereszelve
1 közepes nagyságú sárgarépa apróra reszelve
2-3 szál újhagymaszár vékony csíkokra vágva (elmaradhat)
3 evőkanál csicseriborsó liszt
1 lapos kávéskanál fokhagymapor
himalája só, ízlés szerint (inkább sótlan legyen)
fűszerezhetjük is ízlés szerint borssalköménnyel, vágott vagy szárítottpetrezselyemmel (mi nem tettünk bele)
A tálaláshoz: 2 evőkanál ketchup, 1 kávéskanál sriracha vagy más chilis, csípős szósz, 1 kávéskanál folyékony füst keveréke

Elkészítés

1. A lereszelt zöldségek levét nyomjuk ki alaposan. Akkor tud a lepény a sütőben pirosra, ropogósra sülni, ha nem túl nedves.
2. A kinyomott zöldségekhez keverjük hozzá a csicseriborsólisztet és a többi hozzávalót.
3.Türelmesen keverjük, amíg a massza formázhatóvá összeáll. Ha nagyon száraz lenne, a kinyomott léből adjunk hozzá egy evőkanálnyit.
4. Egy sütőpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe formázzunk a masszából nagyjából kerek, tenyérnyi, lapos lepényeket.
5. 180 fokos sütőben 35 perc alatt sült a mienk. Az utolsó 10 percben kivettük a sütőből, megforgattuk a lepényeket és feljebb tettük a rácson, hogy még intenzívebben piruljanak.
6. A tálaláshoz a ketchupos, csípős szósz hozzávalóit keverjük össze és adjuk a lepénykék mellé.

Sült rizs csicseriborsóval, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

 

 

Időnként meglepődhetünk, hogy hallatlanul egyszerű alapanyagok társításából milyen fantasztikus ételek készülhetnek. Így van ez ezzel a rizses étellel is, melynek receptjéhez kattints a fotóra!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!