Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 23. 10:00 | Hajós Ágnes

Sütőben sült túrógombóc

Túrógombóc de lux. Mert ez a változat nemcsak az elkészült túrógombóc mellé kínál tejfölt, hanem egyenesen édes tejfölben süti meg a gombócokat. Izgalmas megoldás!

Sütőben sült túrógombóc, Kép: Hajós Ágnes

Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:
50 dkg túró
10 dkg búzadara
4 tojás
0,5 l tejföl
1 citrom lereszelt héja
4 tojás
8 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 mk őrölt kardamom
1,5 tk fahéj

Elkészítés:

A túrót összekeverjük 2 tojás sárgájával, a porcukorral, a citromhéjjal, csipet sóval és a búzadarával. Egy órára tegyük hűtőbe, hogy a búzadarának legyen ideje magába szívni a nedvességet.
Közben a tejfölt elkeverjük a tojásokkal, vaníliás cukorral, fehéjjal, kardamommal. A maradék két tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a túrós masszához.
Kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, egy tűzálló tálban elosztjuk, közéjük-, rájuk öntjük az ízesített tejfölt.
180 fokos sütőbe toljuk kb. fél órára, de sütőfüggő. Akkor jó, ha a tejföl megszilárdul, itt-ott világos barnára sül.

Óriás túrógombóc, házi tejföllel, édes morzsával
Gondolnád, hogy még a túrógombóc elkészítésének is számtalan módja van? Bizony, sok-sok különböző összetételű recept kering az interneten, érdemes válogatni közülük.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

darált hús, leveles tészta, tészta

Darált húsos batyu

Leveles tésztából, darált húsból kitűnő és gyors vacsorát készíthetünk. Egy kis salátával igazi laktató fogás lehet

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!