Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. február 07. 18:00 | bulkshop.hu

Sütőben sült puha fánk

Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól. Egy pillekönnyű, laza szerkezetű, különféle töltelékekkel fogyasztható fánk alternatív, gluténmentes lisztek keverékéből.

Sütőben sült fánk, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 20 fánkhoz

15 dkg barna rizsliszt / fehér is jó
5 dkg tápiókakeményítő
3 dkg nyílgyökérliszt
10 dkg barna nádcukor / más a Bulkshopban kapható cukor vagy cukorpótló
2 dkg burgonyapehely
5 dkg kókuszzsír/növényi margarin
1 csipet
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál konjakliszt
1 mokkáskanál vanília
1 nagy alma + forró víz szükség szerint

Elkészítés

1. Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki.
2. Az ama levét, ha szükséges pótoljuk ki vízzel, hogy egy fél bögrényi folyadékunk legyen és forrósítsuk fel, a forró vízbe keverjük bele a zsiradékot.
3. A száraz hozzávalókat mérjük ki és keverjük össze egy tálban.
4. A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá az almaleves folyadékot.
Sűrű, nem formázható, nokedli állagú masszát kell kapnunk.
5. A masszát simítsuk bele a fánksütőbe vagy más kerek formázó sütőbe, akár a muffinsütő is jó. Kalkuláljuk be az adagolásnál, hogy a fánkocskáink alaposan megnőnek sülés közben.
6. 15 perc alatt 170 fokos sütőben megsülnek, de azért tegyünk egy tűpróbát. Ne süssük túl a fánkokat, mert a rizsliszt miatt hamar kiszáradnak. Persze úgy is finomak, de nem fánkszerűek.
7. Hűtsük keveset a formában, majd borítsuk ki a fánksütőből és díszítsük kedvünkre csokival, lekvárral, pudinggal.

Túrófánk
A fánkot mindenki szereti, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki visszautasította volna. Ez a túrófánk pedig végtelenül egyszerű, nem kell keleszteni, mégis a fánkozás szuper élményét adja.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!