Facebook hozzászólás
713

Sütőben sült puha fánk

Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól. Egy pillekönnyű, laza szerkezetű, különféle töltelékekkel fogyasztható fánk alternatív, gluténmentes lisztek keverékéből.

Sütőben sült fánk, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 20 fánkhoz

15 dkg barna rizsliszt / fehér is jó
5 dkg tápiókakeményítő
3 dkg nyílgyökérliszt
10 dkg barna nádcukor / más a Bulkshopban kapható cukor vagy cukorpótló
2 dkg burgonyapehely
5 dkg kókuszzsír/növényi margarin
1 csipet
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál konjakliszt
1 mokkáskanál vanília
1 nagy alma + forró víz szükség szerint

Elkészítés

1. Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki.
2. Az ama levét, ha szükséges pótoljuk ki vízzel, hogy egy fél bögrényi folyadékunk legyen és forrósítsuk fel, a forró vízbe keverjük bele a zsiradékot.
3. A száraz hozzávalókat mérjük ki és keverjük össze egy tálban.
4. A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá az almaleves folyadékot.
Sűrű, nem formázható, nokedli állagú masszát kell kapnunk.
5. A masszát simítsuk bele a fánksütőbe vagy más kerek formázó sütőbe, akár a muffinsütő is jó. Kalkuláljuk be az adagolásnál, hogy a fánkocskáink alaposan megnőnek sülés közben.
6. 15 perc alatt 170 fokos sütőben megsülnek, de azért tegyünk egy tűpróbát. Ne süssük túl a fánkokat, mert a rizsliszt miatt hamar kiszáradnak. Persze úgy is finomak, de nem fánkszerűek.
7. Hűtsük keveset a formában, majd borítsuk ki a fánksütőből és díszítsük kedvünkre csokival, lekvárral, pudinggal.

Túrófánk
A fánkot mindenki szereti, legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki visszautasította volna. Ez a túrófánk pedig végtelenül egyszerű, nem kell keleszteni, mégis a fánkozás szuper élményét adja.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!