Facebook hozzászólás
566

Sütőben sült póréhagyma fasírt

Olcsó, ízletes, sokoldalúan használható, több módon, gluténmentesen is elkészíthető, vegán táplálkozásba is beilleszthető fasírtokat készítettünk póréhagymából. Ehető zsömlében, kenyérszeletek között burgerként, főzelékekhez vagy más garnirunghoz feltétként, jó kiegészítője egy hatalmas salátaételnek.

Sütőben sült póréhagyma fasírt, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 6 nagyobb fasírthoz 

3 közepes nagyságú póréhagyma vékony karikákra darabolva
2 gerezd átnyomott fokhagyma vagy mokkáskanál fokhagymapor
3 evőkanál (szükség szerint) csicseriborsóliszt, nem gluténmentes változatban 2-3 evőkanál zsemlemorzsa vagy 2 darab áztatott zsömle
1 evőkanál szójaszósz (kapható boltjainkban)
nem vegánoknak kerülhet bele 1 tojás
vegánoknak 1-2 evőkanál kendermag
1 lapos kávéskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál bors
1 lapos kávéskanál füstölt paprika vagy 1 kávéskanál sima őrölt (akár mind a kettő)
1 kávéskanál himalája só (ízlés szerint)
1 evőkanál (vagy szükség szerint) kukoricakeményítő, ha szükséges a szilárdításhoz
2-3 evőkanál olívaolaj + a tepsi kikenéséhez (kapható boltjainkban)

Elkészítés

1. A hagymát az olajon lassú tűzön pároljuk puhára, a végén emeljük meg egy kicsit a lángot és állandó keverés mellett pirítsuk meg. Nagyon vigyázzunk, hogy a hagymák kissé, imitt-amott karamellizálódjanak csak, de semmiképpen ne égjenek meg. Az elkészült hagymát hűtsük ki.

2. A kihűlt hagymához adjuk hozzá a többi hozzávalót és aprítógéppel vagy botmixerrel kicsit, imitt-amott aprózzuk, daraboljuk, nem kell, hogy a massza homogén legyen, maradjanak benne jócskán hagymadarabok. Ha csicseriborsóliszttel készítjük, hagyjuk állni 15-20 percig. Ha nagyon lágynak érezzük a masszát, adjunk hozzá kevés kukorica- vagy más keményítőt.

3. Gyúrjunk, kerekítsünk pogácsákat és egy papírral bélelt, olajjal kikent tepsiben süssük 20-25 percig 180 fokon. A tepsibe helyezett hagymapogácsákat is fújjuk/kenjük le olajjal lehelet vékonyan.

Finom vitaminsaláta
Egészséges recept remek, hasznos és finom tápanyagokkal! Diétázóknak különösen ajánlott, hiszen remekül laktat is a sok rostnak és a hasznos zsírsavaknak köszönhetően!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!