Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 09. 18:00 | Fajcsák Sándorné

Sütés nélküli diós-pudingos-habos kocka

Amikor nincs kedve az embernek a sütőt bekapcsolni, jól jön ez az isteni habos süti! Csak keksz, puding, tejszínhab, és máris kész a finomság.

Sütés nélküli diós, pudingos kocka, Kép: Fajcsák Sándorné

Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók a tésztához : 
30 dkg darált keksz
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
4 ek. kakaópor
10 dkg dió
rum aroma
tej (amennyivel összeáll)

A krémhez :
2 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 nagy pohár tejföl
A tetejére: cukrászhab
Elkészítés:
A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.
A tésztához valókat összeállítjuk, s egy kb. 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Rásimítjuk a simára kevert pudingot, majd a tetejére simítjuk a felvert cukrászhabot.

Eperrel bolondított csokipudingos torta – sütés nélkül
Hétvégén a leggyakrabban használt konyhai eszközünk a kapcsos tortaforma. Mindenféle variációban befogadja a kekszet, és a különféle habos, gyümölcsös, most éppen eperrel bolondított finomságot. Természetesen most sem kapcsoltuk be miatta a sütőt…


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

fagyi, fagylalt, házi fagylalt, madártej, nyár

Madártej fagylalt

Nem szükséges megvennünk a rengeteg tartósítóval, ízfokozóval teletömött bolti fagylaltokat, otthon is készíthetünk fagyit.

Tovább
hagyma, olaj, paradicsom, recept, salátalé

Paradicsomsaláta

Egy biztos, olyen ízletes, csodálatos paradicsom sehol a világon nem terem, mint nálunk!

Tovább
bodza, lekvár, palacsinta

Lekváros-bodzás palacsinta

Különleges palacsinta változat a bodzavirágos, nem csak így lehet elkészíteni, de úgy is, hogy a virágokat megmártjuk a tésztában.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!