Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 09. 18:00 | Fajcsák Sándorné

Sütés nélküli diós-pudingos-habos kocka

Amikor nincs kedve az embernek a sütőt bekapcsolni, jól jön ez az isteni habos süti! Csak keksz, puding, tejszínhab, és máris kész a finomság.

Sütés nélküli diós, pudingos kocka, Kép: Fajcsák Sándorné

Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók a tésztához : 
30 dkg darált keksz
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
4 ek. kakaópor
10 dkg dió
rum aroma
tej (amennyivel összeáll)

A krémhez :
2 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 nagy pohár tejföl
A tetejére: cukrászhab
Elkészítés:
A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.
A tésztához valókat összeállítjuk, s egy kb. 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Rásimítjuk a simára kevert pudingot, majd a tetejére simítjuk a felvert cukrászhabot.

Eperrel bolondított csokipudingos torta – sütés nélkül
Hétvégén a leggyakrabban használt konyhai eszközünk a kapcsos tortaforma. Mindenféle variációban befogadja a kekszet, és a különféle habos, gyümölcsös, most éppen eperrel bolondított finomságot. Természetesen most sem kapcsoltuk be miatta a sütőt…


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!