Facebook hozzászólás
342

Süssünk lángost!

A lángost mindenki imádja, nyaranta képesek vagyunk még sorba is állni érte. Na de hol van az kőbe vésve, hogy lángost csak nyáron, és csak strandon ehetünk? Lássunk neki otthon elkészíteni!

Lángos, Kép: wikimedia.org
Lángos, Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:
60 dkg liszt
4-4,5 dl langyos víz
2 tk só
2 ek olaj
3 ek burgonyapehely
1 tk cukor
3 dkg friss élesztő

Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés langyos-cukros tejben felfuttattam, majd hozzáadtam a robotgép táljában várakozó száraz anyagokhoz. A vizet fokozatosan adagolva megdagasztattam a tésztát a géppel (5-7 perc), gombócokat szakítottam belőle, majd 20 percig kelesztettem. Bő, nem túl forró olajban sütöttem pirosra a lángosokat.

Sajtos-tejfölös lángos
Bármerre is kalandozunk idehaza, a nyár nem nyár egy igazi klasszikus, sajtos-tejfölös lángos nélkül. Ezt egyszerűen elkészíthetjük magunknak akár otthon is, és még a nyarat sem kell megvárnunk vele.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!