Facebook hozzászólás
220

Süssünk és nassoljunk egy kis müzlis csemegét!

Ennek az egészséges finomságnak az elkészítéséhez nem kell semmi hókuszpókusz. A hozzávalókat egy bioboltban is beszerezhetjük. Hagyományos liszt és tojás nélküli csemege, az ezekre érzékenyek kedvencévé válhat. Almával kiegészítve remek tízórai.

Remek kiegészítő tízóraira – Kép:sxc

Hozzávalók (kb.35 darab)
10 deka fenyőmag
10 deka hámozott napraforgómag
4 deka zabpehely
10 deka kókuszreszelék
4 evőkanál akácméz
4 evőkanál napraforgó olaj
5 deka tönkölybúza liszt

Elkészítése
A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A fenyőmagot és a napraforgómagot közepes finomságúra aprítjuk robotgéppel. Elkeverjük a zabpehellyel, a kókuszreszelékkel és a mézzel. Egy teflonos serpenyőben alacsony hőfokra melegítjük az olajat. Állandó kevergetés közben megpirítjuk benne a keveréket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A ropogós keveréket egy tálba öntjük, elkeverjük a liszttel és 2 evőkanál vízzel. Hüvelykujjnyi  vastagon a sütőlemezre kenjük, és elsimítjuk. A keveréket körülbelül 10 percig sütjük középen, hőlégkeverős sütőben 160 fokon.
A meleg müzlis lepényt 3 centis darabokra vágjuk, és kihűtjük.

Tipp:  Tönkölybúzaliszt helyett zablisztet is használhatunk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!