Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. január 26. 07:00 | PP-Eletforma

Sült szalonnás krumplisaláta – egyszerűen abbahagyhatatlan

Minden együtt van ebben a salátában, ami külön-külön is megállja a helyét: szalonna, tojás, hagyma és krumpli. De most összehoztuk őket egy felejthetetlen alkotásba, amely akár natúr húsok mellé, de egy tál ételnek is kiadós vacsora lehet. Nem lehet belőle eleget készíteni, az biztos!

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt burgonya,
  • 25 dkg füstölt szalonna,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 1 doboz tejföl (de lehet natúr joghurt)
  • 2-3 tojás,
  • só, bors, mustár

Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát tisztítás után karikákra szeljük.(Előtte engedjük kihűlni, akkor nem esik könnyen szét.) A hagymát nagyon apróra felvágjuk, közben a tojásokat fél lágyra főzzük. A kockára vágott szalonnát zsírjára lepirítjuk.
A burgonyát, a hagymát, a szalonnát (zsírjával együtt) óvatosan összekeverjük. A tojások fehérjét apróra felvágjuk, és hozzákeverjük.
A tejfölt (joghurtot) összekeverjük a tojások sárgájával, 1 kiskanálnyi mustárral, borssal és egy kevés sóval, majd beleforgatjuk a burgonyás együttesbe. Ha nem elég szaftos, még egy kis joghurtot vagy kefirt tehetünk hozzá.
Legjobb, ha előző este készítjük el, és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

További finomságok receptjeit megtalálod az életforma ajánlatai között!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burgonya, leves, ősz, spenót

Egyszerű spenótleves

A spenótot sokoldalúan használhatjuk a konyhában, leves, rétes, pite, főzelék, lasagne készülhet belőle.

Tovább
bab, kesudió, ősz, ragu, spenót

Kesudiós, spenótos babragu

Igazán különleges és ínyenc étel ez a babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Tán még a gyerek is megeszi...

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!