Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 08. 18:00 | PP-Eletforma

Sült kápiapaprika krémleves sós túrógombóccal

Marton Adrienn egészséges receptje kápiára és túrógombócra hangolva. Mert cukorbetegséggel élőknek is joga van a finom ételekhez!

 

Kápia paprika, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók (2 főre):
– ½ kg kápia paprika
– 3 dl csirke alaplé
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 dl habtejszín (min.30%)
– só, bors ízlés szerint

Sós túrgombóchoz:
– 450 g zsírszegény túró
– 2 db tojás
– 3 ek. zabpehely liszt
– 1 csipet só
– 10 levél bazsalikom, apróra vágva

Díszítés:
– friss bazsalikom

Krémleves elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat úgy, hogy a félbe vágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.
2. Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig.
3. Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.
4. A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.
5. Ezt követően, egy merülőmixer segítségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.

Túrógombóc elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.
2. A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.
3. Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.
4. A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig, amíg a vízfelszínre nem jönnek.
5. Leszűrjük, majd a levessel együtt tálaljuk.

Forrás: www.vercukormeres.hu

Sült kápia paprika reggelire, Kép: http://husimado-eger.blog.hu

Kép: http://husimado-eger.blog.hu

 

 

Kápiát reggelire is ehetünk, mindenféle finomsággal megtöltve. Hogy hogyan? Katt a képre, és megtudod!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!