Facebook hozzászólás
270

Sült fagylalt – a nyár szenzációja

A nyár, a nagy meleg nem is lehetne elviselhető egy kis éde, hűs finomság nélkül. A fagylalt immáron évtizedek óta örvend töretlen népszerűségnek, de egy kis trükkel megbolondítva feledhetetlen élményt jelenthet.

Hozzávalók:

4 gombóc vanília-,

4 gombóc puncs- és

4 gombóc csokoládéfagylalt,

6 tojás fehérje,

1 kávéskanál citromlé,

1 evőkanál folyós baracklekvár,

diónyi vaj,

csapott kanálnyi rétesliszt.

Elkészítése:

a tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük, majd a hab feléből egy vajjal kikent, kilisztezett sütőlemezen egymástól távol négy nagy pöttyöt formázunk. Ezekre a „habfészkekre” halmozunk egy-egy gombócot mindhárom fagylaltból, majd a maradék habot elosztva négyfelé befedjük a fészkeket. Közepesen forró (előmelegített) sütőben aranybarnára sütjük a fehérjéket, s tálalva baracklekvárral díszítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!