Facebook hozzászólás
159

Spenóttal töltött csirkemell epres mártással

Könnyű, különleges és csoda finom ez az epres csirke. Először csak simán, spenóttal töltött csirkeként készítettem el, és csak később találtam ki ezt a mártás, amitől szaftosabb és még finomabb lett.

Hozzávalók
1kg csirkemellfilé
leveles spenót
eperdzsem
1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
bársonyos mártás
0,5 dl konyak
fokhagyma
őrölt fehér bors

vaj

Elkészítés
Vágd fel apróra a fokhagymát és a spenótot, majd forgasd össze sóval és borssal. Ezek után tedd bele a forró serpenyőbe, és vajon kevergesd. Ez lesz majd az ellenállhatatlan töltelék.
A filézett csirkemellet vágd be, kend rá a fűszeres spenótot, majd tekerd fel. A csirketekercset kösd át egy hőálló cérnával.
Vajon kezd el elősütni a csirkét, majd hagyd a serpenyőben, és középmeleg sütőben süsd meg. A serpenyőben összegyűlt zsiradékot öntsd le, s a visszamaradt szaftot flambírozd a konyakkal.
Ezek után öntsd rá a bársonyos mártást, add hozzá az eperdzsemet, ízesítsd sóval, borssal, gyömbérrel, s jól forrald fel.
Végül szeleteld fel a csirketekercset, és öntsd rá az epres mártást.

Forrás: G. Blanka olvasónk



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!