Facebook hozzászólás
667

Spenótos lasagne sajtmártással

A nagy ünnepi trakta után jól eshet egy kis változatosság – ezért ajánlunk húsmentes fogást. A lasagne ugyanakkor még a megrögzött húsevőknek sem fog „nyúlkajának” tűnni. Egyszerű és nagyon-nagyon finom!

Kép: roadtripsrus.com

Hozzávalók
25 deka lasagne tészta (előfőzés nélkül)
1 kilóg spenót
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál margarin + a forma kenéséhez
20 deka tejszínes krémsajt
2,5 deci tejföl
só, bors, szerecsendió
15 deka reszelt Pannónia sajt

 

Elkészítése

A felhevített margarinon megpirítjuk a 2-féle hagymát, majd a spenótot rárakjuk, megsózzuk, és együtt megpároljuk. A mártáshoz a krémsajtot a tejföllel gyenge tűzön, állandó keverés mellett felolvasztjuk, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Jól kizsírozott formába felváltva tesszük a sajtmártást, tésztát és spenótot, a rétegezést a sajtmártással fejezzük be. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!