Facebook hozzászólás
332

Spenótos-gombás fasírt puliszka ágyon

Az szinte biztos, hogy a vegetáriánusok kedvence lesz ez a gombás-spenótos fasírt, akár puliszkával, akár más szokványos körettel esszük. De saláták mellé is remek nyári fogás, még diétázóknak is.

spenótos gomba palenta ágyonHozzávalók:
40 deka héjában főtt krumpli
30 deka dinsztelt spenót
30 deka laskagomba
só, bors,
szerecsendió
oregáno
5 deka kukorica liszt
2 kanál olaj
20 deka kukorica dara
200 ml ketchup
15 deka póréhagyma,

Elkészítés:
Egy liter vizet felforralunk, beleteszünk fél kiskanál sót, 1 kanál olajat, a 20 deka kukorica darát és megfőzzük.
A laska gombát pici olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az áttört krumplit és a kukorica lisztet. Ízesítjük szerecsendióval, sóval, borssal és fasírtokat formálunk belőlük, majd forró olajban kisütjük. A póréhagymát vékony csíkokra szeleteljük, ráöntjük a ketchupot, és megszórjuk oregánóval. Tálaláskor a palentára (puliszkára) rakjuk a fasírtokat, és végezetül leöntjük a póréhagymás szósszal.

Készítettünk már pitét is gombából és spenótból! Emlékeztetőül itt a receptje!

Puliszka
A magyar, román, erdélyi szász, bolgár, ukrán hagyományos étkezésben egyaránt megtalálható a kukoricadara, más néven puliszka, amely régebben az erdélyi szegény emberek fő tápláléka. Reggelinél, vacsoránál ez volt a főétel, ebédnél köretként ették. Kemény változatát hidegen tarisznyába csomagolták, útravalónak, mezei, illetve erdei munkákhoz. Az elkészítési módja nagyon egyszerű: a kukoricalisztet sós vízben vagy tejben megfőzik. A víz vagy tej mennyiségétől függően a puliszka kemény, félkemény vagy híg lesz.(Forrás:wikipedia)


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!