Facebook hozzászólás
1 504

Spenótos-fetás pite

Ez a nagyon egyszerű tortaformájú pite kétségtelenül családi kedvenc lesz. Annyira különleges és finom, hogy az amúgy spenótellenes gyerkőcök is pillanatok alatt eltüntetik a tányérról.

Hozzávalók:

spenótos,fetás pite
Én már megsütöttem! Kép: szerző

tésztához

  • 25 deka liszt
  • 1 deci víz
  • 50 ml olaj
  • csipetnyi só

töltelékhez

  • 50 deka spenót
  • 20 deka fetasajt
  • 1 deci tejföl
  • 1 deci tej
  • 4 tojás

Elkészítés:

A megadott hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát, majd kibéleljük vele a kivajazott formát. (Erre a legmegfelelőbb a gyümölcstorta sütőformája.) A tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb 1o percig sütjük. Ez idő alatt a spenótot hőkezeljük, majd leöntjük róla a vizet. Hozzáadjuk a fetát ( de bármilyen túró is helyettesítheti, csak akkor sózni is kell) a tejfölt, a tejet, a 4 egész tojást (amit előtte kicsit felverünk) a félig sült tésztára öntjük. Visszatesszük a sütőbe és kb 4o percig sütjük.

Spenótos rétes – déli szomszédunktól
Déli szomszédaink nagyon szeretik a kész réteslapokat, fantasztikus kreativitással töltögetnek bele mindenféle édeset és sósat. Ez most egy zöldséges, pontosabban spenótos változat. Érdekessége a tojások létszáma, és a hozzáadott kukoricadara. Pillanatok alatt elkészül!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!