Facebook hozzászólás
447

Spenót tükörtojással – Popeye kedvence

A legtöbb ismerősöm utálja, már a neve hallatán kirázza a hideg. Nem is lehet ezzel vitatkozni, hiszen nem mai keletű a mondás: ízlésről márpedig nem vitatkozunk. A receptet azoknak mutatjuk, akik még sosem próbálták, de kísérleteznének vele, vagy akik szeretik, de keresik a legjobb elkészítési módot. Ha tehetjük, készítsük friss spenótból, bár valamivel több vele a macera, mint a fagyasztottal, a végeredmény is pont annyival lesz jobb. Kövessük tehát Popeye-t, a leghíresebb spenótkedvelőt a spenót evésben!

Spenót, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 kg spenót
2 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
só, bors
1 liter tej

Elkészítés:
A spenótot megmossuk, és annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, néhány perc alatt puhára pároljuk. Kinyomkodjuk belőle a nedvességet, beletesszük a turmixgép poharába, hozzáöntünk 2-3 dl tejet, beledobjuk a pohárba a fokhagymát is, és elkészítjük a spenót turmixot. Közben a megmelegített olajon a lisztből rántást készítünk. A turmixgép poharából ráöntjük a spenótpépet, rögtön kavarjuk is, mert hajlamos fröcskölni. Jól eloszlatjuk a masszában a rántást, felforraljuk, és a maradék tejet apránként hozzáöntjük, figyelve, hogy ne legyen túl híg a főzelék. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Számtalan féle feltétet adhatunk mellé a tükörtojástól a bundás kenyéren át a virsliig, pörköltig.

Spenótkocka
Mutatunk egy másik spenótos fogást is, mely nemcsak mutatós, de hamar készen is van, és legalább olyan gyorsan el is fogy, ahogy megsül. Jó étvágyat hozzá!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!