Facebook hozzászólás
323

Spárgakrémleves

A spárga csak az utóbbi években indult el hódító útjára a magyar konyhákban. Van, aki imádja, van, aki látni sem bírja, a többség viszont egyszerűen csak nem ismeri. Pedig oly könnyű elkészíteni…

Spárgakrémleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
0,5 kg zöldspárga
1,5 dl tejszín
0,5 l tej
1 erőleves kocka
1 evőkanál liszt
5 dkg vaj
cukor
ecet

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A spárgát gondosan megmossuk, sós, enyhén cukros, picit ecetes vízben puhára főzzük, majd beleöntjük a petrezselyemmel együtt a turmixgép poharába. Hozzáöntünk a főzőlevéből  két decit, a tejet, beledobjuk a leveskockát is, és összeturmixoljuk a levest.  Közben kevés vajon lisztet pirítunk, ráöntjük a turmixot, felforraljuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, ha szeretjük az ízét, szerecsendióval, végül hozzáadjuk a tejszínt is. Azzal már csak egyet rottyantsuk.

Dobj egy spárgát!
Nincs mese, ki kell mondani végre: a spárga macerás zöldség. Azt azonban, hogy minden fáradságot megér, fölösleges kimondani, hiszen rajongói ezt úgyis tudják, az ódzkodókat pedig nehéz meggyőzni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!