Facebook hozzászólás
5 200

Sós, pirított mandula – házilag

Drága dolog a mandula! Benzinkutaknál, presszókban egy vagyont kérnek egy-egy pici, celofánba csomagolt zacsiért. Pedig te is el tudod készíteni, mert nem ördöngösség! Az édesapám imádja, a recepttudományom természetesen anyukámtól származik. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!     

Hozzávalók:

Házilag pirított mandula kék üvegtálban, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • héjas mandula
  • só, víz

 

Elkészítés:

Vigyázz!
Utólag hiába sózod, már nem érződik a mandulán!

Forralj vizet egy lábasban! Ha kész, öntsd bele a mandulákat! „Rotyogtasd” egy-két percig! Végy egy tepsit, amibe úgy belefér az egész, hogy valahogy minden darabja érintkezik vele. A mandulákról öntsd le a vizet, dobd deszkára, és egyenként nyomkodd ki a héjából (bőréből) egyenesen bele a tepsibe! Vizes kézzel spricceld meg, és sózd meg! Kb. 180 fokos sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz! Időnként nyisd ki az ajtót, és rázogasd meg a tepsit, hogy mindegyik átsüljön! Vigyázz, nehogy barnás legyen, mert akkor már keserű lesz!

Tudod hogy kell házilag marcipánt készíteni? A profink megmutatja!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!