Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 11. 12:00 | Emese Fodor

Sonkával, kukoricával töltött hajtovány

Igazi baráti borozáshoz, sörözéshez való recept. Persze langyosan a legfinomabb, de nincs kétségünk a felől, hogy akkor is bombasztikus, amikor már nem meleg.

Sonkás, kukoricás hajtovány, Kép: Fodor Emese

Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:

80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3 dl tej
1 csapott evőkanál só
1 dl étolaj

Töltelék:
30 dkg sonka
2 darab lila hagyma
1 doboz kukorica konzerv
30 dkg reszelt sajt
2 darab fokhagymagerezd
1 doboz nagy tejföl
10 dkg bacon kockára vágva
2 evőkanál tejföl
1 darab tojás

Elkészítés: 

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.

Sonkával, sajttal töltött pulykamell
Ez nem a szokványos éttermi recept, a Cordon Bleu, hanem egy sütőben készülő, besameles változat, ajánljuk figyelmetekbe!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!