Facebook hozzászólás
580

Sonkás-tarjás másképp Márti sütőjéből

Kaptam egyszer egy szenzációs receptet, de valahogy soha nem állt helyre az én konyhámban. Tudtam, hogy jó lehet az eredeti, a végeredmény sem volt csúfos, de még mindig vártam az igazi ízeket. Szerintem most sikerült!! Próbáld ki!

Póréhagymás rakottas, Kép: László Márta
Póréhagymás rakottas, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg héjában burgonya
  • 1 póréhagyma
  • 15 deka főtt füstölt sonka vagy tarja
  • 3 deci tejszín
  • 15 deka reszelt parmezán (nagy áruházakban készen, zacskóban kapható!)
  • 5 deka vaj
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a fele vajon egy serpenyőben megpároljuk. Rádobjuk a felkockázott sonkát, és néhány percig együtt pirítjuk. Kenjünk ki vajjal egy jénait vajjal, és rakjuk rá a fele burgonyát. Tegyük rá a sonkás pórét, majd rakjuk rá a többi burgonyaszeletet. A tejszínhez adjuk hozzá a parmezánt, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzzuk, majd öntsük a masszára! Közepesen meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!