Facebook hozzászólás
550

Sonkás roló

Mindig jó, ha nem kéznél egy csomag készen kapható leveles tészta, mert akkor ilyen vendégváró falatokat is el tudunk készíteni, ha úgy hozza az élet, hogy vendégeket kell hirtelen fogadnunk.

Sonkás roló, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta
40-50 dkg főtt, füstölt tarja
1-1,5 dl tejföl
bors
1 tojás

Elkészítés:
A leveles tésztát felengedjük, vékonyra nyújtjuk, majd kb. 2 centis csíkokat vágunk belőle derelyevágóval. Fogjuk a fém tölcséreket, amik épp erre a célra lettek volt kitalálva, és akkurátusan feltekerjük rá a csíkokat, egyrészt a tölcsér falához nyomjuk oda gyengéden a tésztát, másrészt az egymást feltétlenül fedő csíkokat nyomjuk kissé össze, hogy ne maradjon rés a roló testén. Amikor minddel készen vagyunk, lekenjük őket tojással, és 180 fokos sütőben halvány pirosra sütjük őket. A kisült rolókat még melegen kell leszedni a csövekről. A töltelék a következőképpen készül: a füstölt tarját aprítógépbe tesszük, péppé zúzatjuk. Majd egy edénybe átkanalazva sűrű tejfölt és borsot adunk hozzá, sót még véletlenül se. Érdemes apránként adagolni a tejfölt a masszába, nehogy túl híg legyen. Kis visszahűtés után kezelhető kréme kapunk, ezt habzsák segítségével beletöltjük a rolókba.

Olajbogyós foccaccia házilag
Szeretem meglepni a páromat és vendégeinket meccsnézés közben. A szurkoláshoz mindig jól esik egy-két friss sörkorcsolya. A napokban kissé kiürült a hűtő, de olajbogyó és élesztő azért volt benne. Így született ez a remek kis recept.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!