Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 21. 12:00 | Kandikó Judit

Sonkás gnocchi

Biztos mindenkinél van még maradék a húsvéti sonkából, úgyhogy mutatunk egy mérhetetlenül egyszerű, de nagyon finom megoldást az eltüntetésére.

Sonkás gnocchi, Kép: Kandikó Judit

Kép: Kandikó Judit

Hozzávalók:
40 dkg maradék főtt, füstölt sonka, tarja
3-4 dl tejföl
2 nagy tojás
5+2 dkg puha vaj
70 dkg készen vásárolt gnocchi
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A füstölt húst ledaráljuk (késes aprító a legjobb hozzá, nem is kell olyan gyötrelmesen elmosogatni, mint egy húsdarálót). A vajat kikeverjük két tojássárgájával és a tejföllel, megborsozzuk. Beledolgozzuk a darált húst. Végül lazán beleforgatjuk a két tojás kemény habbá felvert fehérjéjét. Ebbe a sonkás masszába szedjük a kifőtt gnocchit, alaposan összeforgatjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk a 2 dkg vajjal, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tésztát.
180 fokos sütőben sütjük úgy fél órát. Ha használtunk a tetejére reszelt sajtot, akkorra az szépen megpirul. Tálalhatunk mellé plusz tejfölt, nem fogja elrontani.

Mi legyen a húsvéti maradékkal?
Sajnos akár parasztsonkával kényeztettük magunkat húsvétkor, akár kötözött sonkát vagy főtt tarját vásároltunk a húsvéti asztalra, minden évben eljön a pillanat, amikor látni sem bírjuk már a füstölt húst. Egyszerűen eltelünk vele, ami nem is csoda, hiszen tojással, kaláccsal körítve nem túl gyomorbarát étel a füstölt hús. Megmutatjuk, mit kezdjünk a maradékkal.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

borozgatás, kolbász, paprika, paradicsom, sajt, vendégváró

Váratlan vendég-tál

Már mindenkivel előfordult, hogy bejelentés nélkül kapott vendéget. Ilyenkor nincs idő konyhatündérkedni...

Tovább
Coca Cola, csokoládé, kóla, muffin

Kólás muffin

Kapunk egy könnyű, de nem száraz, dominánsan csokis ízű süteményt. Elkészítése, mint ahogy a muffinoknál megszoktuk, könnyű.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!