Facebook hozzászólás
875

Smarni – egyszerű kényeztetés

A császármorzsával szinte mindenki már gyermekkorában életre szóló barátságot köt, még ha a felnőttkor közeledtével némi lelkiismeret-furdalás is fűszerezi ezt a kapcsolatot. De ki tagadhatja, hogy a smarni finom, és persze nem csak magunknak, másnak is kedveskedhetünk vele, mégpedig igen egyszerű módon!

Kép: Életforma/Fényes Gábor

Hozzávalók
15 deka búzadara
3 egész tojás
1-2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
2 deci tej
egy csipet só
tetszés szerint mazsola
olaj
baracklekvár

Elkészítése
A búzadarát, a tojást, a cukrokat, a reszelt citromhéjat, a sütőport és a tejet pici sóval meg a mazsolával egy edényben összeöntjük úgy, hogy sűrű, folyós massza legyen belőle. 10-15 percig hagyjuk állni a masszát (nem muszáj). Ha túlzottan besűrűsödne, kevés tejjel lehet hígítani.
Egy nagyobb lábosba öntsünk olajat jó egy centi magasságig, közepes lángon tegyük a tűzhelyre, és amikor az olaj már teljesen forró, öntsük bele a masszát, és lassú tűzön, fedő alatt keverés nélkül főzzük. Amikor láthatóan összeállt, akkor a tészta oldalát felhúzogatjuk. Lehet forgatni, darabolni, de akár egészben is hagyhatjuk, mint egy omlettet, és úgy megforgatni, és a végén tetszés szerint darabolni. Baracklekvárral vagy/és fahéjas porcukorral tálaljuk.

Életforma-tippek

Szerencsére a smarni igazán nem bonyolult desszert (vagy főétel, ha valaki annyira szereti), tulajdonképpen egy keverőtál meg egy sütéshez való nagyobb tepsi kell hozzá.

Mi most egy kellemes keverőtálat ajánlunk, meg hozzá egy citromhéjhoz való reszelőt, mert azért a sok édes ízhez az a finom fanyar citromhéj nélkülözhetetlen!

Persze emellett érdemes körülnézni az Életforma Shopban, lassan nyakunkon egy csomó ünnep, biztos találsz valamit az akciós termékek meg az újdonságok között!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!