Facebook hozzászólás
368

Sertéskarajom kedvenc söröddel

Gyors és egyszerű receptem bármikor bevethető, még akkor is, ha váratlanul érkeznek a focinéző barátok. Ha tudod előre, hogy jönnek a vendégek, előre besózhatod, borsozhatod a hússzeleteket. Ha nem egész egyszerűen a tálaláskor adj hozzá egy kis mustárt! Nem fogsz csalódni!  

Sörös karajom, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 4 szelet csontos karaj
  • 1 fél szál póréhagyma
  • 4-5 ág friss rozmaring
  • 4 dkg vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • bő 2 dl sör
  • csipetnyi cukor
  • ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

Sózd, borsozd be a gyengén klopfolt karajokat. Végy egy serpenyőt, és melegítsd benne össze az olajat és a vajat. Forrósítsd fel, és 2-2 percig süss kérget a hússzeleteket. Amikor fordítod, add hozzá a hagymakarikákat és rozmaringot. Pirítsd még 1-2 percig. Most add hozzá az ízlésednek megfelelő sör egynegyedét. Jöhet egy kétperces párolás, és jöhet a következő negyed. Folytasd ezt addig, amíg a sör elfogy, illetve amíg szép, selymes máz nem borítja be a husikat. Tedd egy jénaiba,

hogy ne hűljön ki. Szűrd le az utána maradt szaftot, ízesítsd sóval, borssal, cukorral. Tálaláskor adj hozzá krumplit, friss kenyeret, salátát, és a húst feltétlenül öntsd le a szafttal! Természetesen kínáld hozzá a kedves vendég kedvenc sörét. Nincs az a rossz meccs, ami ettől nem lenne jobb! Hát még ezekben a napokban! Hajrá!

Mutatok egy másik sörös receptet is, amit Belgiumból hoztam! Próbáld ki!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!