Facebook hozzászólás
728

Serpenyős zöldséges tőkehalfilé

Nincs karácsony hal nélkül! Ám aki a zöldségeket sem akarja kihagyni a menüből, az most kettőt az egyben élvezheti. Könnyen és gyorsan elkészíthető, és mindenki kedvence lehet.

 

Kép:sxc

Hozzávalók
● 50 deka tőkehalfilé
● 40 deka sárgarépa
● 40 deka brokkoli
● 40 deka karfiol
● fél citrom leve
● fehér bors, fokhagyma
● petrezselyemzöld
● olaj
● só

Elkészítés
A tőkehalfilét nagyobb kockákra vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük, majd egy magas falú serpenyőben kevés olajon megsütjük, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk, és félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben megpároljuk a karikára vágott sárgarépát, majd kicsit később a brokkolit és a karfiolt, és együtt készre pároljuk. Tálalás előtt óvatosan összekeverjük a kockázott, megpirított tőkehalfilét. Petrezselyemzölddel díszítjük (Forrás: andio.hu)

Életforma-tippek

Gyors és finom, ha a tőkehal mellé saját zöldségek készítése helyett wok zöldségkeveréket készítünk.

Ezeket a haldarabokat több szempontból könnyű elkészíteni: akár wokban is, és persze a körítést magát is – és ugyancsak wokban megpirítani. Éppen ezért most egy nagyon is jó wokot ajánlunk, amely ehhez a finom tőkehalhoz és zöldségekhez is kiváló, de persze egy ilyen edény bármikor jól jöhet!

Az Életforma Shopban pedig semmiképpen ne hagyjuk ki azokat az ötleteket, amelyek most még inkább jól jöhetnek a különböző ünnepi dolgokhoz!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!