Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 14. 18:00 | Somogyi Zoltán Max

Serpenyős pizza

Ha elkészítettük a pizzatésztát, mindösszesen 8 percre van szükségünk a sütéshez, és már tálalhatjuk is kedvenc feltétünkkel megpakolt vacsoránkat!

Tészta (4 db, kb. 25-28 cm-es pizzához):
6 ek (80 gr) olaj
20 gr só
20 gr cukor
25 gr élesztő
320 ml víz
650 gr liszt (BL55)

Kenyérsütőgépes verzió:
érkezési sorrendben az anyagok az üstbe, tészta programon indítom, és ha végez a dagsztással (ez kb. 50 perc), kikapcsolom a gépet, kiveszem a tésztát kelni, egy tálba teszem, megszórom liszttel és letakarom.

Kézi verzió:
Az alapanyagokból a kézi robotgéppel kidagasztom, majd ha megfelelő a tészta állaga, megszórom liszttel, és letakarom. Hagyom 30-40 percet pihenni.

Előmelegítem kis energián a serpenyőt a fedővel együtt, közben a tésztát átgyúrom, 4 részre osztom, és az elsőt kinyújtom (jó vékonyra). Ha a fedő is átforrósodott, akkor beleterítem a serpenyőbe az adagnyi tésztát, visszateszem a fedőt, és így sütöm 4 percet.

Ha már kezd hólyagosodni, akkor egy lapáttal megemelem, megnézem a színét, ha szépen alakul, megfordítom. Jöhet rá a pizza krém, a sajt és a többi feltét ízlés szerint. Vissza a fedőt, és sütöm újabb 4 percig, amikor is a pizza elkészült. Max további receptjeit itt találod.

Pupusa
Gyors vacsorának, otthoni tízórainak vagy uzsonnának, vasárnapi brunch-hoz is kiváló, nagyjából percek alatt elkészül, és nagyon finom. Salvador nemzeti eledele állítólag, nevét pupúszának ejtik, és biztos vagyok benne, hogy arrafelé még az enyémnél is finomabbat – és szebbet! – készítenek, de én a sajátommal is nagyon elégedett voltam. Ez is serpenyőben sül, mint Max pizzája.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

borozgatás, kolbász, paprika, paradicsom, sajt, vendégváró

Váratlan vendég-tál

Már mindenkivel előfordult, hogy bejelentés nélkül kapott vendéget. Ilyenkor nincs idő konyhatündérkedni...

Tovább
Coca Cola, csokoládé, kóla, muffin

Kólás muffin

Kapunk egy könnyű, de nem száraz, dominánsan csokis ízű süteményt. Elkészítése, mint ahogy a muffinoknál megszoktuk, könnyű.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!