Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 10. 12:00 | Csaba Steffel

Savanykás rizikeleves tésztával

Akit szeretnek a lányok, annak jó, akit szeretnek a nők, annak még jobb! De igazán csak azok boldogok, akiket szeretnek az asszonyok. – tartja a nóta. A valóság pedig az, hogy azok a legboldogabbak, akiket szeretnek szomszédok!  Mert tőlük lehet szép mennyiségű fenyőalja gombához, vagy más néven ízletes rizikéhez jutni, amiből pedig ilyen csodás leves készülhet.

Hozzávalók:
40 dkg ízletes rizike (mifelénk fenyőalja)
1 evőkanál zsiradék
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
5 dkg lebbencs-, vagy fodros nagy kocka tészta
2-3 ek. fehérborecet
2 db babérlevél
petrzselyemzöld
fűszerpaprika
kömény
bors, só

a rántáshoz liszt, zsiradék

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, és annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, pár percig rotyogtatjuk. Aztán hozzáadjuk a gombát, újabb pár perc elteltével, bő egy liter vízzel felöntve, forrásig főzzük. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és puhára főzzük. A végén borecettel ízlés szerint savanyítjuk, petrezselymes-fokhagymás rántással berántjuk. Csaba többi receptjét itt találjátok.

Citromos gombasaláta, Kép: Hajós Ágnes

Kép: Hajós Ágnes

Arra gondoltunk, talán érdekel egy másik kiváló gombás recept is, amiből saláta kerekedik hipp-hopp. Kattints a képre a receptért!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!