Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 10. 12:00 | Csaba Steffel

Savanykás rizikeleves tésztával

Akit szeretnek a lányok, annak jó, akit szeretnek a nők, annak még jobb! De igazán csak azok boldogok, akiket szeretnek az asszonyok. – tartja a nóta. A valóság pedig az, hogy azok a legboldogabbak, akiket szeretnek szomszédok!  Mert tőlük lehet szép mennyiségű fenyőalja gombához, vagy más néven ízletes rizikéhez jutni, amiből pedig ilyen csodás leves készülhet.

Hozzávalók:
40 dkg ízletes rizike (mifelénk fenyőalja)
1 evőkanál zsiradék
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
5 dkg lebbencs-, vagy fodros nagy kocka tészta
2-3 ek. fehérborecet
2 db babérlevél
petrzselyemzöld
fűszerpaprika
kömény
bors, só

a rántáshoz liszt, zsiradék

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, és annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, pár percig rotyogtatjuk. Aztán hozzáadjuk a gombát, újabb pár perc elteltével, bő egy liter vízzel felöntve, forrásig főzzük. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és puhára főzzük. A végén borecettel ízlés szerint savanyítjuk, petrezselymes-fokhagymás rántással berántjuk. Csaba többi receptjét itt találjátok.

Citromos gombasaláta, Kép: Hajós Ágnes

Kép: Hajós Ágnes

Arra gondoltunk, talán érdekel egy másik kiváló gombás recept is, amiből saláta kerekedik hipp-hopp. Kattints a képre a receptért!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, Bikács, pite, sütemény

Mezőföldi almás pite

Akár hiszitek, akár nem, ebben a legnehezebb az almareszelés, na, de mire jó a robotgép?! Ajánlom farsangra is Nektek!

Tovább
bruschetta, falatka, fasrsang, pulyka

Pulykahúsos bruschetta

Farsangkor a pulyka sem alszik! Íme egy remek különlegesség,ha el akarod kápráztatni a barátaidat! Ez a recept Neked is menni fog!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!