Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 11. 18:00 | bulkshop.hu

Sárgadinnyés tápióka puding dinnyehéjba töltve

Megszerettük, és gyakran eszünk tápióka pudingot. Ezúttal sárga dinnyével ízesítettük és színeztük. Intenzív ízű, édes és nagyon finom lett. Gluténmentesen, növényi tejjel is készíthető, vegán életmódba beilleszthető.

Tápiókapuding sárgadinnye héjban, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 5 adagnyi pudinghoz

1 bögre tápióka gyöngy
1 közepes nagyságú sárgadinnye
2 bögrényi növényi tej
4-5 evőkanál fehér cukor, cukorpótló, mi eritritolt használtunk (Az eritritolról bővebben)
2 kávéskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál őrölt kardamom (el is maradhat)
1 citrom kifacsart leve
csipet 

Elkészítés

1. A dinnyét felezzük el és a húsát kaparjuk ki úgy, hogy 1 cm-nyi réteget a héján hagyunk. A kikapart dinnyehús felét turmixoljuk meg, felét apró darabokra vagdaljuk fel.
2. A dinnye turmixolt levéhez adjunk annyi növényi tejet, hogy öt bögrényi folyadékunk legyen.
3. A folyadékot édesítsük, sózzuk, fűszerezzük és tegyük bele a tápióka gyöngyöt. Főzzük kevergetve 10 percig. Ennyi idő kell, amíg a gyöngyök átlátszóvá válnak, csúszóssá lesznek. Kóstoljuk is meg, hogy a gyöngyök tökéletesen megpuhultak-e? Kevés vízzel, növényi tejjel még pótolhatjuk a főzőlevet, ha szükségesnek tartjuk a kívánt állag eléréséhez.
Ha színes gyümölcsökkel összeturmixolt lében főzzük a gyöngyöket, előfordul, hogy kevés fehér színű gyöngy is marad a masszában, ezek is megpuhulnak főzéskor, az élvezeti értéket nem rontják. Ha fehér színű a főzőlevünk ezek persze nem látszanak.
4. A megfőtt pudingot hűlés után kóstoljuk meg, facsarjunk hozzá citromlevet, adjuk hozzá és gyengéden keverjük bele az összedarabolt dinnyehúst, majd töltsük vissza a dinnye héjába, hűtés után nagyon finom, intenzív dinnyearomájú pudingunk lesz.

Chia puding, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Ha a tápióka után megismerkednél a chia maggal, megmutatjuk, hogyan készíts belőle tápláló, egészséges reggelit. Csak kattints a képre, megmutatjuk, mit kell tenned.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább
paermezán, pulyka, salotta hagyma, spenót

Spenótos pulykás rizottó

Ma is az egyik legnépszerűbb egytálétel a rizottó. Olasz fogás, melynek lényege, hogy csak jó minőségű alapanyagokat válasszunk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!