Facebook hozzászólás
548

Sárgabarack-krémleves

Számtalan formában készíthetünk gyümölcslevest, szerencsére szinte minden gyümölcs jól bírja, hogy leves legyen belőle. A barack sem áll ellen, úgyhogy próbáljuk ki bátran!

Sárgabarack-krémleves, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
1 kg sárgabarack,
1 ek cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
2 dl főzőtejszín,
tejszínhab,
2 marék szeletelt mandula,
menta-, vagy citromfűlevél

Elkészítés:
A barackokat leforrázom, lehúzom a héját és kimagozom, majd nagyobb darabokra vágva egy edénybe teszem, és annyi vízzel felteszem főzni, hogy épp ellepje.
Beleszórom a cukrokat, ilyenkor augusztusban már nagyon édes a barack, így kevés kell hozzá, amikor felorrt, merülő mixerrel pürésítem. A tejszínt elkeverem, hogy homogén legyen, majd a levesbe csorgatom és ismét kicsit összefőzöm. Behűtve, barackszeletekkel, tejszínhabbal és pirított mandulaszelettel és citromfűvel díszítve tálalom. Kata többi receptje itt.

Sárgabarackos pite
Ellenállhatatlan, könnyű, krémes, a választott gyümölcsökhöz mérten édes vagy savanykás, egyszóval brutálisan jó nyári süti. Nem utolsó sorban gyönyörű is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!