Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. szeptember 13. 15:00 | László Márta

Saláta, fűszeres lazaccal és avokádóval

Hazértél a munkából, jó egy picit othon elterülni… Azután rádöbbensz, hogy elég a lustálkodásból, kéne valami könnyű és finom vacsorára is. Nos, ez az avokádós-halas csoda pont ilyen helyzetekben ideális! 25 perc alatt kész, és a lazac meg – nekem, hmmm… – egyébként is bármikor jöhet!  

Saláta, fűszeres lazaccal és avokádóval, Kép és recept: IKEA katalógus

Saláta, fűszeres lazaccal és avokádóval, Kép és recept: IKEA-katalógus

Hozzávalók:

1 csomag svéd lazacfilé
1 üveg svéd tormamártás
150 g zöldbab
1 teáskanál paprikapor
1/2 teáskanál csilipor
2 avokádó
70 g vegyes saláta
1 citrom leve
1/2 dl extra szűz olívaolaj
só, fekete bors

Elkészítés:

  1. Forralj fel 1 liter enyhén sózott vizet. Főzd a zöldbabot 2 percig, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, hogy lehűljön.
  2. Hevíts fel egy serpenyőt, nagyon forróra. Fűszerezd meg a lazacot sóval, fekete borssal, paprikával és csiliporral. Grillezd a lazac mindkét oldalát, nagyjából 30 másodpercig. Tedd félre, egy tálcára, hogy kihűljön.
  3. Öntsd egy tálba a babot és a zöld salátát. Adj hozzá olívaolajat, citromlevet, sót és fekete borsot. Oszd négy részre a salátát.
  4. Vágd félbe az avokádókat, vedd ki a magokat és szeleteld fel a gyümölcsöket. Helyezd őket a saláta tetejére.
  5. Vágd vékony szeletekre a lazacot és tedd a salátára. Önts rá egy keveset a tormamártásból, és tálald azonnal!
    Hamm, bekaplak falatkáim
    Ezeket a guszta falatokat a minap láttam, kóstoltam egy filmbemutatón. Lenyűgözően egyszerű, gusztusos és nagyon finom. Főzőtudományra nincs szükség, egész egyszerűen csak össze kell rakni, és felszolgálni. Ez is ragyogó vendégváró, és hűsítő mondjuk egy kerti sütögetés előtt. Ajánlok hozzá egy unicumos koktélt is!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!