Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 17. 14:00 | Bartek Kata

Sajttorta almakaramellel

Mivel most valami túrós sütit kívánt az én drága férjem, klasszikus sajttortát csináltam, mellé járt a fincsi karamell, na meg egy kevés pörkölt mandula, hogy egy kis roppanós is legyen benne. Nekünk ezzel a változattal is nagyon bejött a sajttorta.

Hozzávalók a tésztához:
140 g kekszmorzsa (most Korpovit zabkekszet használtam),
150 g olvasztott vaj
a krémhez:
250 g túró,
450 g natúr sajtkrém,
2 ek. liszt,
3 tojás,
1/3 csésze tej,
1 teáskanál vanília kivonat,
100 g cukornak megfelelő édesítőszer (én negyedannyi természetes édesítőszert használtam),
1 citrom héja és fél citrom leve
Díszítéshez:
1 l almalé (frissen préselt, vagy dobozosat használsz, akkor 100 %-os rostos változatot válassz),
100 g szeletelt mandula

Elkészítése:
A kekszmorzsával összekeverem a vajat, és egy 23 cm átmérőjű csatos tortaformába nyomkodom. A sütőt 190 fokra előmelegítem. A töltelékhez a a túrót simára keverem, majd hozzáadom a sajtkrémet és a többi hozzávalót is. Addig keverem, amíg teljesen homogén nem lesz. Gyorsabban elkészülsz vele, ha rúdmixerrel kevered el. A krémet a tésztára töltöm, majd kb. 45 perc alatt a sütőben készre sütöm. Miután a sütőt lezártam, fél órát pihentetem még.
Az  almakaramellhez az almalevet egy lábosba öntöm és alacsony fokozaton kb 1 óra alatt karamellé sűrítem, közben időnként megkevergetem.

A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítom, vigyázz könnyen megéghet, csak kellemesen legyen pörkölt!
Tálaláskor vékony sugárban ráöntöm az almakaramellt és mandulával megszóróm. Tízórainak már le is teszteltük, azt kell mondanom igazán fincsi lett. Ha marad egy kis almakaramell, jól záródó üvegben tárolva hűtőben 2-3 hétig is eláll. Kata további receptje itt.

Narancsos sajttorta és cappuccino
A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

borozgatás, kolbász, paprika, paradicsom, sajt, vendégváró

Váratlan vendég-tál

Már mindenkivel előfordult, hogy bejelentés nélkül kapott vendéget. Ilyenkor nincs idő konyhatündérkedni...

Tovább
Coca Cola, csokoládé, kóla, muffin

Kólás muffin

Kapunk egy könnyű, de nem száraz, dominánsan csokis ízű süteményt. Elkészítése, mint ahogy a muffinoknál megszoktuk, könnyű.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!