Facebook hozzászólás
3 567

Sajttal, sonkával töltött csirkemell

Sok család kedvenc hétvégi, ünnepi étele a rántott csirkemell, amit néha felturbózhatunk sajttal, sonkával is. Figyeljünk rá oda, hogy a húst ilyenkor klopfoljuk jó vékonyra, hogy könnyen átsüljön.

Sajttal, sonkával töltött csirkemell, Kép: Oláh Krisztián
Kép: Oláh Krisztián

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
10 dkg jó minőségű, vékonyra szeletelt sonka
10 dkg szeletelt sajt
10 dkg liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
szezámmag

bors
olaj

Elkészítés:
A húst lapjában nagyobb darabokra szeleteljük, majd nagyon óvatosan vékonyra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Minden húsra fektetünk egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd a húst félbe hajtjuk – ha szükségesnek látjuk, rögzíthetjük fogpiszkálóval is -, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk. Tehetünk a zsemlemorzsába egy kevés szezámmagot is. Közepesen forró olajban, lassú tűzön süssük a húst mindkét oldalán szép pirosra. Bármilyen körettel vagy salátával tálalhatjuk, a legnépszerűbb persze sült krumplival.

Lyoni sertésszelet
Egy szép szelet sertéscomb, rajta aranybarnára sült hagymakarikák, ez a lyoni sertésszelet, mely kombináció klasszikusnak mondható, és egyáltalán nem bonyolult az elkészítése.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!