Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 15. 15:00 | Krajcsó Judit

Sajtsaláta – a 10 perces könnyű vacsora

Önállóan, de húsok mellé is nagyon szeretjük a sajtos, pikáns salátákat. A hozzávalókat szabadon, kedvünk szerint variálhatjuk, és mindössze 10 perc alatt elkészülünk vele.

Kép:Pixabay

Kép:Pixabay

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt,
  • 20 dkg gépsonka,
  • 1 zöld vagy sárga paprika,
  • 1-2 csemege uborka,
  • 1 kisebb kígyóuborka,
  • 2 dl natúr joghurt,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 nagyobb vöröshagyma, só, bors.

Elkészítés:
a sajtot és a sonkát vékony csíkokra, a vöröshagymát, az uborkákat és a paprikát kockára vágjuk, majd összekeverjük. A joghurtot és a tejfölt összeöntjük, egy fél csésze vízzel felöntjük, és a citromlével, sóval, borssal, egy kicsi ecetes tormával ízesítjük.
Ha színesebbre szeretnénk, egy kis piros paprikaporral megszórhatjuk. Különlegessé tehető, ha fele arányban füstölt sajttal készítjük.
Önállóan és sült húsok mellé is jó.

Sopszka, a macedónok kedvenc salátája
Ha a nyári hőségben nem kívánjuk a nehéz ételeket, vagy éppen a grillezett húsok mellé szeretnénk egy nagyszerű salátát készíteni, akkor ezt a macedón zöldségmixet ajánljuk. Még látványnak is gyönyörű!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

borozgatás, kolbász, paprika, paradicsom, sajt, vendégváró

Váratlan vendég-tál

Már mindenkivel előfordult, hogy bejelentés nélkül kapott vendéget. Ilyenkor nincs idő konyhatündérkedni...

Tovább
Coca Cola, csokoládé, kóla, muffin

Kólás muffin

Kapunk egy könnyű, de nem száraz, dominánsan csokis ízű süteményt. Elkészítése, mint ahogy a muffinoknál megszoktuk, könnyű.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!