Facebook hozzászólás
1 223

Sajtsaláta – a 10 perces könnyű vacsora

Önállóan, de húsok mellé is nagyon szeretjük a sajtos, pikáns salátákat. A hozzávalókat szabadon, kedvünk szerint variálhatjuk, és mindössze 10 perc alatt elkészülünk vele.

Kép:Pixabay
Kép:Pixabay

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt,
  • 20 dkg gépsonka,
  • 1 zöld vagy sárga paprika,
  • 1-2 csemege uborka,
  • 1 kisebb kígyóuborka,
  • 2 dl natúr joghurt,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 nagyobb vöröshagyma, só, bors.

Elkészítés:
a sajtot és a sonkát vékony csíkokra, a vöröshagymát, az uborkákat és a paprikát kockára vágjuk, majd összekeverjük. A joghurtot és a tejfölt összeöntjük, egy fél csésze vízzel felöntjük, és a citromlével, sóval, borssal, egy kicsi ecetes tormával ízesítjük.
Ha színesebbre szeretnénk, egy kis piros paprikaporral megszórhatjuk. Különlegessé tehető, ha fele arányban füstölt sajttal készítjük.
Önállóan és sült húsok mellé is jó.

Sopszka, a macedónok kedvenc salátája
Ha a nyári hőségben nem kívánjuk a nehéz ételeket, vagy éppen a grillezett húsok mellé szeretnénk egy nagyszerű salátát készíteni, akkor ezt a macedón zöldségmixet ajánljuk. Még látványnak is gyönyörű!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!