Facebook hozzászólás
1 005

Sajtropogós

Ha sajt van otthon, minden van otthon, régóta tartom magam ehhez a bevált módszerhez. Persze ennél a receptnél jó, ha többféle sajt áll rendelkezésünkre, de végül is egyféléből is elkészíthető.

Sajtropogós, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
8 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg Trappista sajt
5 dkg Ementáli sajt
5 dkg Óvári sajt
10 dkg Márvány sajt
4 tojás sárgája
1 egész tojás a panírozáshoz

bors
szerecsendió
zsemlemorzsa

0,5 liter tej

Elkészítés:

A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, nem pirítjuk, csak a habzó vajba tesszük a lisztet, majd a forró tejjel felengedjük, miközben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a szerecsendió, így sűrítjük be a krémet. Közben a kockákra vágott sajtokat belekeverjük a besamelbe, lehúzzuk a tűzről, és a tojások sárgáját. Alaposan elkeverjük, kihűtjük. Tetszés szerinti formára – rúd vagy golyó formára – alakítjuk a masszából kiszedett adagokat, és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk. Forró olajban aranysárgára sütjük a rudakat.

Sajtban sült csirke, Kép:ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép:ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Ehhez is jó sok sajt kell. Receptért kattints a képre!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!