Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több
2016. január 15. 19:00 | PP-Eletforma

GASZTROMORZSA

Sajtos zabtallér – gluténmentesen

Sziasztok, farsangozók! Eszetekbe jutott már, hogy nemcsak édes, hanem sós sütiket is felszolgáljatok a házi maszkabálon? Bizony, ez is nagyon kelendő! Próbáljátok csak ki!   

Hozzávalók: 

Két keksz, Kép: wikimedia

Kép: wikimedia

  • 25dkg gluténmentes zabpehely
  • 20 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 3 ek tejföl
  • kevés fokhagyma
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés:
A gluténmentes zabpehelyből 5dkg-ot darálj le, a többit egészben használd fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a többi alapanyagot, majd ízlés szerint fűszerezd kevés sóval, fokhagymával. A masszát néhány órára tedd a hűtőbe, majd formázz belőle golyókat, amiket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin helyezzen el. Egy kanál segítségével lapítsd el a golyókat, minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. A tallérok 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készülnek el. Forrás: allergiakozpont.hu

Itt nézd meg, mi is az ételallergia! A változatosság kedvéért pedig itt, egy édes csoda is!

kulcsszavak:


Az Életforma Shop kínálatában minden
a fenti recept elkészítéséhez szükséges eszközt és edényt megtalálsz!


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!