Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. január 15. 19:00 | PP-Eletforma

Sajtos zabtallér – gluténmentesen

Sziasztok, farsangozók! Eszetekbe jutott már, hogy nemcsak édes, hanem sós sütiket is felszolgáljatok a házi maszkabálon? Bizony, ez is nagyon kelendő! Próbáljátok csak ki!   

Hozzávalók: 

Két keksz, Kép: wikimedia

Kép: wikimedia

  • 25dkg gluténmentes zabpehely
  • 20 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 3 ek tejföl
  • kevés fokhagyma
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés:
A gluténmentes zabpehelyből 5dkg-ot darálj le, a többit egészben használd fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a többi alapanyagot, majd ízlés szerint fűszerezd kevés sóval, fokhagymával. A masszát néhány órára tedd a hűtőbe, majd formázz belőle golyókat, amiket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin helyezzen el. Egy kanál segítségével lapítsd el a golyókat, minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. A tallérok 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készülnek el. Forrás: allergiakozpont.hu

Itt nézd meg, mi is az ételallergia! A változatosság kedvéért pedig itt, egy édes csoda is!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

egészséges, gomba, könnyű, töltött, vegetáriánus

Töltött gomba

Mint minden remek ételre, erre is igaz, hogy gyorsan elkészül, számtalan módon variálható, és még látványos is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!