Facebook hozzászólás
1 263

Sajtos-sonkás rizs

Ez amolyan retró étel, de nagyon finom, ráadásul sok teendőnk sincs vele azon kívül, hogy a füstölt húst meg kell főzni, de hát az fő magától, nem kell mellette állnunk. Akár hétvégére is ajánlom, amíg kitakarítjuk a lakást, elkészül az ebéd.

Sajtos-sonkás rizs, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
20 dkg rizs
25 dkg nyers füstölt tarja vagy sonka
40 dkg zöldpaprika
25 dkg paradicsom
25 dkg vöröshagyma
4 dl tejföl
10 dkg füstölt sajt
1 marhahúsleves kocka
2 evőkanál olaj

bors

Elkészítés:
A füstölt húst egy éjszakára beáztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet, és szinte puhára főzzük. Leszűrjük, a levét félretesszük. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, lepirítjuk rajta a majdnem puha sonkát. Tepsibe öntjük, beleszórjuk a rizst, a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd ráöntjük a tejfölt, és még 4 dl sonka főzőlevet, amelyben előzőleg feloldottuk a húsleves kockát. A tepsit lefóliázzuk, 180 fokon 40 percig sütjük. Ha a rizs beszívta a összes folyadékot és megpuhult, készen is van. Még forrón, a sütőből kivéve megszórjuk a reszelt sajttal.

Csipkebogyó leves – a folyékony vitaminbomba
A skandináv országokban igen népszerű, nálunk szokatlan, de nagyon egészséges levest ajánlunk a rizses egytál étel elé. Próbáljuk ki mi is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!