Facebook hozzászólás
688

Sajtos nokedli

Az alpesi hütték megunhatatlan sztárja a sajtos spatzle, az én változatom másfajta sajtos galuska. Érdemes kipróbálni, mert viszonylag olcsó étel, hétköznapi vacsorának szuper lesz!

Sajtos nokedli, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
4 db tojás
fél kg liszt
20-25 dkg sajt
fél liter tejföl
1 nagy fej hagyma
tenyérnyi szalonna
só, bors

Elkészítés:
A lisztből a tojásokkal és megfelelő mennyiségű folyadékkal (én mindig tejjel, annál jobb nokedli a földön nincs, mint amit csak tejjel kever az ember lánya, higgyetek nekem!) nokedlitésztát készítünk, a szokásos módon sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsorgatjuk, és olajjal megijesztett jénaiba elkezdjük rétegezni a cuccot, úgymint: egy réteg nokedli – egy réteg reszelt sajt – egy réteg dinsztelt* hagyma – egy réteg tejföl, amíg a hozzávalók tartanak. Közben természetesen sózzuk, borsozzuk. A tetejére apróra vágott szalonnakockákat hintünk. 200 fokon 25 percig sütjük.

Sváb sajtos galuska Zusmarshausenből
Imádok forgatni Strasbourgban, az Európai Parlamentben! Minden interjú más, minden téma más, ez mind maga a nagypolitika, amiben egész életemben mozogtam! De nőként más is érdekel! Nemcsak az ottani étteremben találok érdekességeket, hanem az oda-vissza úton is! Ezúttal a sváb konyha egy olcsó, de nagyon egyszerű, nagyon tartalmas fogását kínálom Nektek!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!