Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 07. 14:00 | Kandikó Éva

Sajtos burgonyagomóc

Ami krumpliból van, az számomra csak jó lehet. Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, azonnal beleszerettem, és rekord gyorsasággal ki is próbáltam, no és persze nem csalódtam benne.

Sajtos burgonyaombóc, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
60 dkg főtt burgonya
15-20 dkg sajt
1 tojás
12-15 dkg liszt

bors
őrölt szerecsendió
friss petrezselyem
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, nagy darabokra vágjuk, megfőzzük, leszűrjük. Amikor már nem tűzforró, de még meleg, krumplinyomóval áttörjük. Hűtsük ki! Aztán mehet bele a reszelt sajt, a tojás, a fűszerek, ezekkel keverjük el a masszát, majd adjuk hozzá a liszt kétharmadát. Közismert tény, hogy a krumpli minőségétől függ a burgonyás tésztákban a liszt mennyisége, úgyhogy adagoljuk a lisztet addig, amíg jól formálható, nem ragacsos állagot nem kapunk. Szórjuk bele a petrezselymet, aztán nedves kézzel formáljunk a masszából apró gombócokat (ha csak falatnyiak, szerintem az a gusztusos), hempergessük zsemlemorzsába, süssük szép pirosra forró zsiradékban.

Salátával, mártogatóval, savanyúsággal tökéletes főétel is lehet, de köretnek sem utolsó.

Sajtos burgonyalángos
Ennek a lángosnak nemcsak a tetején, hanem a tésztájában is sajt van. Gyors és laktató finomság hétvégére, akár egy füstölt kolbászos bableves mellé is.

http://www.eletforma.hu/kitchen-aid

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

élesztő, péksütemény, tej, vaj, zsemle

Tejes-vajas zsemle

Mindig jó, ha van a tarsolyunkban néhány kipróbált, bombabiztos péksütemény recept, ha hirtelen kellene sütnünk egy péksüteményt.

Tovább
muffin, somlói galuska

Somlói galuska muffin

Azt nem állíthatjuk, hogy ez a világ legegyszerűbben összepattintható süteménye, de azt igen, hogy minden fáradságot megér.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!