Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 19. 12:00 | Kandikó Éva

Sajtos brokkolikrémleves

Szeressük meg a brokkolit, mert nagyon egészséges, és nagyon hasznos a szervezetünknek. Gyakorlatilag egész éven át hozzáférhető, nagyon változatosan elkészíthető zöldség.

Brokkol, Kép:i pixabay.com

Kép: pixabay

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 kis vöröshagyma apróra vágva  (ha hozzájutunk, legyen salotta hagyma)
2 db sárgarépa lereszelve
60 dkg brokkoli
0,5 liter csirke alaplé vagy húsleves
egy csipet szárított kakukkfű
1 mokkáskanál fokhagyma granulátum

bors
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
10 dkg reszelt cheddar sajt
5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
A felmelegített vajon pároljuk a hagymát és a reszelt sárgarépát 3-4 percig. Adjuk hozzá a brokkolit, öntsük fel a húslevessel, majd fűszerezzük a levest. Forraljuk fel, a brokkoli nagyjából 8-10 perc alatt megpuhul. Készítsünk a lisztből és a tejfölből habarást. A kész leves alapot turmixoljuk le, adjuk hozzá a habarást is – így biztosan nem lesz csomós a levesünk -, azzal is pörgessünk rajta párat, majd tegyük vissza a levest a tűzre, rottyantsunk rajta egyet. Víz hozzáadásával állítsuk be a levesünk sűrűségét olyanra, amilyet szeretünk. Ha kell, sózzunk utána. Keverjük bele a reszelt sajtokat, és máris tálalhatunk.

Brokkolis, baconös felfújt
Szuper kaja, nemcsak azért, mert finom, hanem mert magában, főételként is fogyasztható, nálunk most rántott csirkemellhez debütált köretként, hidegen is, melegen is isteni. Elkészítése nem macerás, szóval hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassam a háziasszonyok álmát, a brokkolis, baconös, sajtos felfújtat.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

A kukorica nem túl karakteres íze mellé választhatunk más zöldségeket is, mint most a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább
krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!