Facebook hozzászólás
442

Rozmaringos, magyaros töltött húsrolád Mártitól

Váratlan ebédvendégek érkezésére kellett valamit kitalálnom. Volt otthon néhány karajszeletem, és majd amit a hűtőben találtam, no meg a kertben, a cserépben. Ez a recept sikeredett belőle. A vendégeimnek ízlett! 

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

Húsroládok mély tepsiben, Kép: pixabay
Kép: pixabay
  • 8 szeletelt hosszúkaraj
  • trappista sajt
  • kolbász
  • szalámi
  • bacon szalonna
  • paradicsompaprika
  • mozzarella
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1-2 ág rozmaring

Elkészítés:

Klopfold ki a húst, majd ízlésednek megfelelően sózd, borsozd. Vágd kockára a paradicsompaprikát, a kolbászt, a szalámit és a trappistát, majd keverd össze. Vágódeszkán kiteregeted baconszeleteket, mindegyikre teszel egy karajt. A hús közepébe teszel egy kupacot a töltelékből, majd szorosan összetekered a baconnal együtt. Egy-egy hústűvel vagy fából készült fogpiszkálóval rögzíted. Mély tepsibe rakod a roládokat, megöntözöd olajjal, rászórod a csíkokra vágott mozzarellát, közé dugod a rozmaring-ágakat, majd lefeded alufóliával. Körülbelül egy órán át sütöd 180 fokon, majd fólia nélkül még pirítod egy picit a tetejét. Krumplipürével isteni!

Jó étvágyat!

Itt egy remek bárány is rozmaringgal!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!