Facebook hozzászólás
743

Rozé kacsamell készítése

A kacsamell nemes hús, nem is a legolcsóbbak közül való, érdemes hát pontosan tudnunk, hogyan készítsünk belőle puha, szaftos ételt, és ne kemény, száraz cipőtalpat.

Rozé kacsamell, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Az elkészítés menete:

A kacsamelleket letisztítjuk, lehártyázzuk, a lelógó esetleges darabkákat eltávolítjuk – vagyis egy-egy szép és formás mellett teszünk a deszkánkra A bőrös oldalt nagyon éles késsel beirdaljuk úgy, hogy azért a húsba ne nagyon vágjunk bele
Serpenyőt teszünk a tűzre, amit klasszul fel is forrósítunk. Nem öntünk bele olajat sem vajat, szárazon dolgozunk
Két darab előkészített kacsamellet teszünk a serpenyőbe, természetesen bőrükkel lefelé. Hagyjuk, hogy szépen süljenek, finoman sercegjenek. Három, maximum négy percig sütjük – közben sózunk és borsozunk is.
Megfordítjuk a húsokat, most a megpirult bőrös felük felülre kerül. Ismét sózunk és borsozunk. Fontos dolog, hogy nem szurkáljuk a melleket, hanem csipesszel dolgozunk! Ismét 3-4 perc a menetidő, de közben már az oldalukat is piríthatjuk a kacsamelleknek.
A sütőnket már beállítottuk 100 C-ra, majd a megsütött húsokat betoljuk a sütőtérbe úgy, hogy teszünk még rájuk egy-egy kocka vajat és rozmaring ágat is. 8-10 percig hagyjuk a megsült melleket, majd kivéve még egy pár percig pihentetjük őket.
Szép, egyenletes szeletekre vágjuk mindet, majd krémes, finom ízvilágú burgonyapürével tálaljuk a nagyérdeműnek ezt a csodálatos ételt.

Csülkös babgulyás bográcsban
Van az úgy, hogy a klasszikus blogbejegyzés helyett többet ad egy videó, úgyhogy a hosszas leírás helyett íme az elkészítés rövid menete, ahogy Zoltán készíti a babgulyást.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!