Facebook hozzászólás
366

Rote Grütze

A Rote Grütze szó szerinti fordításban annyi tesz: piros kása. Ennél azért jóval több, a selymes vanília, és a bogyós gyümölcsből készült krém csodálatos harmóniájáról szól ez a desszert.

Rote Grütze, Kép: pixabay.com
Ké:p pixabay.com

Hozzávalók:
friss gyümölcs (eper, ribizli, meggy a pirosság jegyében, de én simán el tudom képzelni barackból is), ennek híján egy üveg meggybefőtt
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg
étkezési keményítő
tej
vanília vagy tejszín ízű pudingpor

Elkészítés:
A meggybefőttet leszűröm, levét felfogom egy tálkában, a gyümölcsöt pedig egy lábasban elkezdem melegíteni. Cukrot, őrölt fahéjat, szegfűszeget adok hozzá, felforralom. Közben a levét 2 evőkanál keményítővel simára keverem, hozzáadom a rotyogó gyümölcshöz, egyet rottyan, és jó is. Közben a másik edényzetben fő a vaníliapuding is, aminek ízét vanília kivonattal erősítem. Amikor a meggy is, a puding is kész, poharakba rétegezem a kétféle anyagot, és gyakorlatilag készen is van. Mi szeretjük éppenhogy langyosan is, de lehűtve is remek!

Zserbó pohárban Szilvia receptje szerint
Minden benne van, ami egy jó zserbóból sem hiányzik, ezúttal azonban egy poharas desszert válik belőle, nem mintha a hagyományos zserbó már unalmas lenne, de egy kis változatosság sosem árt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!